Forrás: MNO

Adókedvezmény a férfivá történő átoperáltatáshoz

Az észak-amerikai sajtó szemléje

2005. február 17. 9:29

Simon Zoltán

Magyarázatot követel több képviselő az Egyesült Államok adóhivatalának vezetőjétől, amiért egy nő férfivá operálásának költségei után adókedvezményt kaphatott – írja a Washington Times. American Foreign Policy Council szerint a Hezbollah terrorszervezet merényletre készülhet Mahmúd Abbasz palesztin vezető ellen.

Washington Times

Két tucat felháborodott kongresszusi képviselő követel magyarázatot az IRS (azaz az amerikai APEH) vezetőjétől Felháborodásuk oka egy adókedvezmény, melyet egy amerikai nő kapott férfivé operáltatásának költségeivel kapcsolatban. A képviselők most a hónap végéig adnak időt az IRS-vezetőnek, hogy a szervezet döntését indokolja.

American Foreign Policy Council

Hírek szerint palesztin biztonsági tisztviselők attól tartanak, hogy a Hezbollah terrorszervezet esetleg merényletre készülhet Mahmúd Abbász palesztin vezető ellen, hogy így akadályozza meg a palesztin-izraeli kapcsolatok rendeződését.

National Review Online

A baloldali média leírta, az amerikai bürokrácia pedig lépten-nyomon megpróbálja aláásni Ahmed Csalabit, írja a National Review Online. Utóbbi oka az, hogy az iraki vezető elkövette azt a Washingtonban főbenjáró bűnnek számító dolgot, hogy igaza volt, mikor mindenki más tévedett, és hatásos fellépést sürgetett, mikor mindenki túl félénk volt ahhoz, hogy lépjen. Csak egy konkrétum: mikor a Clinton adminisztráció több titkos akcióval próbálkozott Szaddam Husszein ellen, Csalabi többször is figyelmeztetett azok veszélyeire, de a bürokrácia nem hallgatott rá. Az összes Szaddam-ellenes Clinton-akció vége bukás lett, és Csalabit azóta is gyűlölik az igazát elviselni nem tudó bürokraták- írja a National Review Online.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.