Forrás: MNO

Nem lett prostituált, megvonták a munkanélküli segélyt

Észak-amerikai lapok szemléje

2005. február 16. 9:17

Simon Zoltán

Oroszország egész hadseregnyi kémet tart az USA-ban – írja az American Foreign Policy Council. A National Review Online szerint az Irakban harcoló ellenállóktól vezéreik elveszik az útleveleiket. – Egy berlini nőnek prostituálti állást kínált a munkaügyi központ egy legális nyilvánosházban – közölte a Washington Times.

American Foreign Policy Council

A TIME magazinra hivatkozva írja az American Foreign Policy Council, hogy Oroszország „egy egész hadseregnyi” kémet tart az USA-ban. Amerikai hírszerzési és bűnüldöző forrásokra hivatkozva írja a magazin, hogy több mint száz kém „hivatalos fedél” alatt ténykedik, míg ismeretlen az úgynevezett NOC-ok száma, azaz az „igazi” titkosügynököké. A kémek fő célpontjai: az Egyesült Államok katonai technológiája, valamint a Bush adminisztráció külpolitikai tervei.

National Review Online

Hogyan tartják a terrorista vezérek a harcosaikat Irakban? Egyszerűen, derül ki a National Review Online-ból. A reklámszöveg körülbelül úgy szól, hogy az iraki dzsihád az Egyesült Államok ellen nagy siker. A lap szerint amikor a „zsidók, keresztények, és a hitetlenek” elleni harcra buzgó terroristák megérkeznek, rájönnek, hogy főleg a terroristák a vesztesei a harcoknak, mint a szövetséges és iraki csapatok. Távozni ilyenkor azonban már nem tudnak, mert a harcosok vezetőinek első dolga az, hogy elveszik az érkező terroristák papírjait, így azok nem tudnak eltávozni.

Washington Times

Egy berlini – jelenleg éppen munkanélküli – felszolgálónőnek azzal kell szembenéznie, hogy megszüntetik a munkanélküli segélyének folyósítását, írja a Washington Times egyik kolumnistája. Az indoklás: a pincérnő nem volt hajlandó elvállalni a munkaügyi központ által felajánlott prostituálti állást egy legális nyilvánosházban.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.