Forrás: Hírtv

Elúszhat London olimpiai pályázata? – A főpolgármester lenácizott egy zsidó újságírót

Dátum: 2005. Feb. 16., Wednesday, 21:07

Rovat Külföld

A főpolgármesterrel, Ken Livingstone-nal folytatott beszélgetést a riporter rögzítette. Livingstone-t a brit miniszterelnök bocsánatkérésre szólította fel. Az eset kapcsán felmerült, hogy a kijelentés miatt esetleg elúszhat London olimpiai pályázata.

Ken Livingstone a NOB küldöttséget vezette végig a 2012-es olimpia tervezett helyszínein. Az újságírók egyike közben folyamatosan egy interjúért nyaggatta. Livingstone végül kifakadt. Vesztére az Evening Standard riportere rögzítette a beszélgetést.Livingstone: Maga mivel foglalkozott korábban? Német háborús bűnös volt?Riporter: Nem, zsidó vagyok. Elég rosszul esik a feltételezés.Livingstone: Akkoris úgy viselkedik, mint egy koncentrációs tábor őre. Jól megfizetik érte?Riporter: Fogja ezt még hallani.Livingstone: Mi köze hozzá? A maga lapjánál egy csomó szemétláda meg reakciós tökkelütött dolgozik.Riporter: Újságíró vagyok és a munkámat végzem. Csak a véleménye érdekel a mai napról.Livingstone: A véleményem, hogy ne dolgozzon egy rasszista újságnak.

Tony Blair bocsánatkérésre szólította fel Livingstone-t. Az olimpiai szövetség szerint a nácizás nem befolyásolja a londoni jelentkezést, habár az ‘ügy rendkívül kínos’.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=40238

Comments are closed.