Forrás: HVG

Visszafogott siker

Csak udvarias taps a Sorstalanság berlini bemutatóján

2005. február 15. 19:57Utolsó módosítás: 2005. február 15. 20:16

Rokonszenvvel fogadta kedden az 55. berlini filmfesztivál (Berlinale) szakmai közönsége, még az éjfél körüli, piros szőnyeges díszbemutató előtt, Kertész Imre és Koltai Lajos Sorstalanság című filmjét, amelyet a versenyfilmek között vetítenek.

A bemutatóra eljött az író, a 2002. év irodalmi Nobel-díjasa, az élete első filmjét rendező Koltai Lajos, Szabó István számos filmjének operatőre és a négyezer gyerek közül kiválasztott Nagy Marcell, a Sorstalanság főszereplője is.

Voltak ugyan olyanok, akik a sajtóvetítés közben elhagyták a termet, s a taps is inkább udvarias volt, ám a premiert követő sajtóértekezleten feltett kérdésekből kitűnt: a szakma egy olyan filmet fogadott érdeklődéssel, amelyben, mint egy német újságíró összefoglalta, „kevés a brutalitás, mégis megmutatja, hogy brutalitás nélkül is tönkre lehet tenni az embert.”

::Kapcsolódó anyagok:

  Sorstalanság: vegyes, de inkább bíráló fogadtatás  Elismerő az első berlini kritika a Sorstalanságról  Sorstalanság: Egy statiszta feljegyzései  Sorstalanság: nézőrekord a bemutató hétvégéjén

Comments are closed.