Forrás: HVG

Több mint 64.000 néző

Sorstalanság: nézőrekord a bemutató hétvégéjén

2005. február 14. 20:00

Felülmúlta a várakozásokat a közönség érdeklődése a Sorstalanság című film iránt; a csütörtökön mozikba került alkotást vasárnap estig 64 ezer 300-an nézték meg – közölte az Intercom.

Ez az eredmény mind a mozizási szokásokhoz képest általában, mind a magyar filmek viszonylatában „fantasztikus”; a dráma kategóriában magyar mozgókép hasonló nézőszámot még sohasem ért el – olvasható a filmforgalmazó közleményében.

A magyar drámák tekintetében a toplista első helyén eddig Szabó István nagy sikerrel vetített rendezése, A napfény íze állt, amelyre a bemutató hétvégéjén 14 ezren váltottak jegyet.

Az Intercom az utóbbi hetekben a mozis toplista élére került filmek adatait is közölte: az Ocean”s Twelve – Eggyel nő a tét című amerikai krimi a bemutatót követő hétvégén 28 ezer nézőt vonzott, a Csudafilmet, Ragályi Elemér rendezését 23 ezren, A nemzet aranya című amerikai filmet Nicolas Cage-dzsel a főszerepben 22 ezren látták.

Az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regénye alapján készült Sorstalanság nézőszáma a forgalmazó értékelése szerint nemcsak rekord, hanem a magyar mozitörténet mérföldköve is, „az első állomás egy hosszú, várható sikertörténetben, a Sorstalanság nemzetközi pályáján”.

A Sorstalanság az utolsó pillanatban került be az 55. berlini nemzetközi filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramjába. Kedden vetítik a hivatalos versenyprogramban, a bemutatót nemzetközi premiernek tekintik.

MTI

::Kapcsolódó anyagok:

  Sorstalanság: vegyes, de inkább bíráló fogadtatás  Kész a Sorstalanság-film  Kertész Imre megrendülve nézte meg a Sorstalanságot  Mégis bemutatják a Sorstalanságot a Berlinálén  Befejeződött a Sorstalanság forgatása  Sorstalanság: Egy statiszta feljegyzései  Sorstalanság: ingyenes vetítés diákoknak  Sorstalanság: a nagy számok filmje  Mégsem Berlinben debütál a Sorstalanság

Comments are closed.