Forrás: Múlt-Kor

www.mult-kor.hu

Mussolini sietős gáláns kalandjai

2005. február 14.

„Siet, mohó és figyelmetlen” – így jellemezte Clara Petacci szeretőjét, Benito Mussolini fasiszta diktátort, akit az olasz partizánok később vele együtt akasztottak fel. És hogy szavainak értelme világosabb legyen, Clara hozzátette: „Még a csizmáit sem vetette le” – mármint Mussolini. Nem csoda, hogy sokan tartják magukat leszármazottainak.

A Duce rengeteg fokhagymát evett

Mussolini titkos családja

Holokauszt-emlékhely lesz Mussolini római villája

Mussolini a családi emlékezetben

Olasz film Edda Ciano Mussoliniról

A fegyver, mellyel kivégezték Mussolinit

Mussolininek mindig igaza van

Mussolini fia közzéteszi apjáról írt emlékiratait

Mussolini védeni próbálta a zsidókat

Holokauszt-múzeum Mussolini villájában

A legújabb jelentkező Patrizia De Blanck grófnő, aki a diktátort nagyapjának tekinti, mivel állítása szerint apja, Asvero Gravelli vezető fasiszta párttisztviselő a Duce törvénytelen fia volt.

Nem tartja ezt kizárhatónak Arrigo Petacco, aki A gondviselés embere című legújabb tanulmányában Mussolini szexuális titkai és preferenciái területén végzett kutatásainak eredményeit összegzi. Számításai szerint a Ducének összesen 11 törvényes és törvénytelen gyermeke volt. Szeretői a társadalomnak szinte minden rétegét képviselték. Előkelő hölgy és szobalány egyaránt engedett csábításának.

Petacco azonban felhívja a figyelmet arra, hogy listája még így sem teljes, mert azokat kihagyta, akikről csak pletykák álltak rendelkezésére és nem megalapozott adatok. Volt például olyan ember is, akit azért tartottak a vezér fiának, mert rendkívüli módon hasonlított rá és volt olyan is, aki maga tett ilyen utalásokat és külsejében is láthatóan igyekezett hangsúlyozni a hasonlóságot. „Lehetséges, hogy ennyire tetszett a nőknek, azon túl, hogy hatalma is vonzó lehetett?” – tette fel a kérdést a szerzőnek az olasz Corriere della Sera című napilap.

„Nagyon is lehetséges, sőt, biztos. A gyorsan lebonyolított aktusok embere volt. Ezt mutatja az is, hogy, mint kormányfői előjegyzési naptárában felfedeztem, minden délelőtt 11 és 11.30 közöttre egy női név volt beírva” – válaszolta a történész.

(MTI – Panoráma)

www.mult-kor.hu?article=9171

Minden jog fenntartva © 2001-2004 Múlt-kor történelmi portál

A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.

Comments are closed.