Forrás: Hírtv

Drezda a földdel vált egyenlővé – A nap krónikája

Dátum: 2005. Feb. 14., Monday, 06:01

Rovat A nap krónikája

Hogy mi történt ezen a napon a múlt században? Megtudhatja A nap krónikájából, minden nap a hirtv.net-en. Felidézzük a jelentősebb eseményeket, a tudomány és kultúra érdekességeit, amire érdemes emlékeznünk.

1945. február 14-re virradó éjszaka a szövetségesek a földdel tették egyenlővé a németországi Drezdát. A tüzes pokolban több mint 350 ezren vesztették életüket. A támadás után a városban zűrzavar lett úrrá. A katonailag értelmetlen, szadista több hullámban végrehajtott bombázással minden menekülési irány lezártak. A porrá és hamuvá vált városban a mentési és az oltási munkákat is lehetetlenné tették.

*

1985 február 14-én a libanoni biztonsági erők bevonultak a Szidon környéki területekre. Az izraeli csapatok eközben dél-libanoni vonultak ki.

*

1989. február 14-én Khomeini ajatollah felszólította híveit, öljék meg Salman Rushdie-t. A brit-indiai író az iszlám forradalom vezére szerint Sátáni Versek című könyvével megszentségtelenítette az iszlám vallást. A fatva a mai napig érvényben van. Rushdie azonban úgy véli, nem igaz, hogy műve istenkáromló lenne. Az muszlim világban nagy vihart kavart mű írója a mai napig rejtőzködve él.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=39944

Comments are closed.