Forrás: MNO

Berchtesgaden az ördög pihenőhelye?

„Ahol Hitler kézenfogva sétált Eva Braunnal”

2005. február 13. 10:17

Jack Corn

A zsidó szervezetek össztűz alá vették a bajor Alpokban található vadonatúj InterContinental Berchtesgaden luxushoteljét. Shimon Samuels, a Los Angeles-i Wiesenthal Center nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója kijelentette: ez a hely magának az ördögnek volt a pihenőhelye.

Az angol kézben levő InterContinental Hotels & Resorts nevű szállodalánc idei vakációs ajánlatai között már szerepel a bajor Alpokban található vadonatúj InterContinental Berchtesgaden luxushoteljének a neve is. – „Berchtesgaden nem csak egy hegycsúcs, hanem maga az élvezet (….) kikapcsolódásra és pihenésre ez a legideálisabb környezet, ahol jódlizni is megtanulhat” – olvasható a cég több száz szállodájában és az utazási irodákban hetek óta terjesztett Highstyle nevű magazinjában. A szállodahálózat programajánlóját már a megjelenése napján össztűz alá vették a zsidó szervezetek.

– Sajnos ennek a helységnévnek van egy sokkal baljóslatúbb jelentése is (….) ez a hely magának az ördögnek volt a pihenőhelye, ahol Adolf Hitler, Hermann Göring, Joseph Göbbels és a többi náci fenevad 70 millió ember, köztük hat millió zsidó legyilkolását tervezte el – nyilatkozta felháborodottan Shimon Samuels, a Los Angeles-i Wiesenthal Center nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Samuels éles hangú levelet írt az InterContinental ügyvezető elnökének, amiben határozott szavakkal ítélte el, hogy a felejteni akaró németek a festői Königsee partjára csábítják a kikapcsolódásra vágyó túristákat. – „Hitler volt pihenőhelyén már kialakítottuk a Berchtesgadeni Dokumentációs Központot és tíz évvel ezelőtt már arról beszélgettem a müncheni német Történelmi Kortárs Intézet vezetőjével, hogy itt is fel kellene állítani a nácizmus áldozatainak emlékművét (….) ehhez képest az önök magazinjában található vakációzásra kedvet csináló sorok nagy visszalépést jelentenek (…..) üzleti tervük ellenszenvet vált ki belőlem, mert megsérti a haláltáborokban elpusztult emberek millióinak az emlékét” – olvasható többek között a Samuels levelében.

Rafael Medoff, a David Wyman Holocaust Kutató Intézet vezetője sem lelkesedik a náci vezér Sasfészeknek hívott (mai neve Kehlsteinhaus) pihenőhelyéért, ahol a fenyőfák alatt Hitler kézenfogva sétált Eva Braunnal és ma a szálloda főépülete magasodik a Göring család házának 1946-ban eldózerolt helyén. Medoff levelében bocsánatkérésre szólította fel a magazin kiadóját.

A Berchtesgadeni Nemzeti Parkban újonnan felépített, ötcsillagos gyógyfürdő- és szállodakomplexum 138 szobával és 4 nagyméretű tanácskozó teremmel jövő hónapban nyitja meg kapuit a túristák előtt.

Forrás: Arutz Sheva Israel National News, Haaretz

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.