Forrás: MA

[cikk] Ahol Hitler kézenfogva sétált Eva Braunnal

A zsidó szervezetek össztűz alá vették a bajor Alpokban található vadonatúj InterContinental Berchtesgaden luxushoteljét.

2005.02.13 11:04 Jack Corn, Magyar Nemzet

Shimon Samuels, a Los Angeles-i Wiesenthal Center nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója kijelentette: ez a hely magának az ördögnek volt a pihenőhelye.

Az angol kézben levő InterContinental Hotels & Resorts nevű szállodalánc idei vakációs ajánlatai között már szerepel a bajor Alpokban található vadonatúj InterContinental Berchtesgaden luxushoteljének a neve is. – ‘Berchtesgaden nem csak egy hegycsúcs, hanem maga az élvezet (….) kikapcsolódásra és pihenésre ez a legideálisabb környezet, ahol jódlizni is megtanulhat’ – olvasható a cég több száz szállodájában és az utazási irodákban hetek óta terjesztett Highstyle nevű magazinjában. A szállodahálózat programajánlóját már a megjelenése napján össztűz alá vették a zsidó szervezetek.

– Sajnos ennek a helységnévnek van egy sokkal baljóslatúbb jelentése is (….) ez a hely magának az ördögnek volt a pihenőhelye, ahol Adolf Hitler, Hermann Göring, Joseph Göbbels és a többi náci fenevad 70 millió ember, köztük hat millió zsidó legyilkolását tervezte el – nyilatkozta felháborodottan Shimon Samuels, a Los Angeles-i Wiesenthal Center nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Samuels éles hangú levelet írt az InterContinental ügyvezető elnökének, amiben határozott szavakkal ítélte el, hogy a felejteni akaró németek a festői Königsee partjára csábítják a kikapcsolódásra vágyó túristákat. – ‘Hitler volt pihenőhelyén már kialakítottuk a Berchtesgadeni Dokumentációs Központot és tíz évvel ezelőtt már arról beszélgettem a müncheni német Történelmi Kortárs Intézet vezetőjével, hogy itt is fel kellene állítani a nácizmus áldozatainak emlékművét (….) ehhez képest az önök magazinjában található vakációzásra kedvet csináló sorok nagy visszalépést jelentenek (…..) üzleti tervük ellenszenvet vált ki belőlem, mert megsérti a haláltáborokban elpusztult emberek millióinak az emlékét’ – olvasható többek között a Samuels levelében.

Rafael Medoff, a David Wyman Holocaust Kutató Intézet vezetője sem lelkesedik a náci vezér Sasfészeknek hívott (mai neve Kehlsteinhaus) pihenőhelyéért, ahol a fenyőfák alatt Hitler kézenfogva sétált Eva Braunnal és ma a szálloda főépülete magasodik a Göring család házának 1946-ban eldózerolt helyén. Medoff levelében bocsánatkérésre szólította fel a magazin kiadóját.

A Berchtesgadeni Nemzeti Parkban újonnan felépített, ötcsillagos gyógyfürdő- és szállodakomplexum 138 szobával és 4 nagyméretű tanácskozó teremmel jövő hónapban nyitja meg kapuit a túristák előtt.

Kapcsolódó írások:

Hitlerrel kapcsolatos tárgyakat vásárolt »

Hitler el akarta raboltatni XII. Pius pápát? »

A bukás – Hitler utolsó napjai »

Közönségdíjas Hitler-film »

Fekete vígjáték a klónozott Hitlerről »

Hitler ufójával nyerte volt meg a háborút? »

Hitler köszöntés, mint csengőhang – irány a börtön! »

Comments are closed.