Forrás: Híradó Panoráma

A palesztinok már a jövő héten átveszik Jerikó biztonsági ellenőrzését

2005. február 13. 10:06

Izrael beleegyezett, hogy már a jövő héten átadja a ciszjordániai Jerikó biztonsági ellenőrzését a Palesztin Hatóságnak.

Az egyezség Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter és magas rangú palesztin tisztségviselők, nevezetesen Mohammed Dahlan, a palesztin elnök biztonsági tanácsadója, Haszán Abu Libdeh, a palesztin elnök kabinettitkára és Száeb Erekát, az Izraellel folytatott tárgyalásokat irányító palesztin miniszter szombat esti tel-avivi találkozóján született meg.

Az izraeli védelmi minisztérium egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

Az izraeli közszolgálati rádió arról számolt be, hogy Jerikó és más ciszjordániai városok biztonsági ellenőrzésének átadása lesz a témája izraeli és palesztin biztonsági tisztségviselők hétfői megbeszélésének is.

A Háárec értesülése szerint Mofaz azt a feltételt szabta, hogy tiltsák be az illegálisan tartott fegyverek nyilvános viselését, egyesítsék a különböző palesztin biztonsági szolgálatokat és szereljék le a fegyveres csoportokat.

A Jordán nyugati partján sorrendben Túl-Karm és Kalkilíja lesz a következő két város, amely átkerül a Palesztin Hatóság biztonsági ellenőrzése alá.

Comments are closed.