Forrás: Origo

Egy izraeli cég bejelentése szerint egy olyan eszközt fejlesztett ki, amely képes megállapítani egy adott felhasználó életkorát. A megoldással a jövőben megakadályozható lesz, hogy gyerekek számukra káros tartalmú weboldalakat keressenek fel.

Az biztonsági szoftvereket fejlesztő RSA Security, és az izraeli i-Mature cég Age-Group Recognition (korcsoport felismerés) technológiája a felhasználó kézcsontjából képes megállapítani annak életkorát. Az ellenőrzés során az öklét kell az eszközhoz nyomnia a felhasználónak, amely ultrahanggal vizsgálja meg a középső ujj csontjának struktúráját, s az abból nyert információkból határozza meg az életkort. A megoldást egy különálló leolvasó-egységbe, de akár PC-k billentyűzetébe, noteszgépekbe is integrálni lehet, az hardver költsége nagyjából 25 dollár, kereskedelmi változata június tájékán lesz elérhető – számolt be a News.com

A két cég már ki is fejlesztette az életkor megállapítására képes eszköz első prototípusait, arról azonban egyelőre nem nyilatkoztak, megoldásuk milyen hatékonysággal használható. Egy, a felhasználók korának pontos megállapítására képes technológia nagy jelentőséggel bírna az interneten, mivel segítségével megakadályozható lenne például az, hogy gyerekek számukra káros tartalmú csevegőszobákat vagy weboldalakat keressenek fel.

Comments are closed.