Forrás: MA

[cikk] Zsidók támadják a szexmániás Dustin Hoffmant

Adolf Hitlert is idézve támadja egy amerikai konzervatív zsidó szervezet vezetője a Vejedre ütök című filmet, és két főszereplőjét Dustin Hoffman-t és Barbra Streisand-ot.

2005.02.09 08:25 Bencze Áron, ma.hu

Daniel Lapin rabbi, a Toward Tradition (A hagyomány felé) nevű vallásos szervezet első embere azt kifogásolja, hogy a hatalmas sikerű filmben Dustin Hoffman és Barbra Streisand olyan karaktereket alakítanak, amelyek alkalmasak a zsidókról kialakított káros sztereotípiák terjesztésére – írja a Boston Globe egyik cikke. Hoffman és Streisand szexmániás zsidó házaspárként jelennek meg a vásznon, és a filmben ennek folytán mindenféle, Lapin megfogalmazása szerint ‘idétlen’ szituációba keverednek.

A rabbi ezzel kapcsolatban idézi Adolf Hitler egyik hírhedt beszédét, amelyben kirohanást intéz a zsidók ellen, mondván, ‘élen járnak az irodalmi mocsok, a művészi szenny és a színházi idiotizmus terjesztésében’. A rabbi szerint a Vejedre ütök-ben megjelenő zsidó házaspár pontosan megfelel a náci sztereotípiáknak, ezért alkalmat ad az antiszemitáknak gyűlöletük elmélyítésére. Lapin felhívja a zsidó közösségeket arra, hogy a fentiek miatt harcoljanak az ilyen filmek ellen.

A rabbi az amerikai lap írásában egyébként más amerikai zsidó hírességeken is elveri a port, így megkapja a magáét a szintén merész szexuális tréfáiról ismert rádiós műsorvezető, Howard Stern is, akárcsak Dr. Ruth Westheimer rádiós szexterapeauta és Jerry Springer showman. Az amerikai sajtóban élénk vita bontakozott ki Lapin felvetéseiről. A Meet the Fockers hazai bemutatója ez év február 17-én lesz.

Kapcsolódó írások:

Dustin Hoffman is rendez? »

Comments are closed.