Forrás: Blikk

Törőcsiket megrendítette a Sorstalanság

Budapest – A 36. Magyar Filmszemle záró estjén mutatták be a rendezőként debütáló Koltai Lajos filmjét, a Sorstalanságot. A Nobel-díjas Kertész Imre azonos című könyve alapján készült nagyjátékfilmet a Budapest Kongresszusi Központban vetítették le az alkotóknak, illetve a tévés szakma krémjének.

A mozi hatalmas költségvetése megengedte, hogy az érdeklődők igen gondosan kidolgozott két és fél órás Sorstalanságot láthassanak a holokauszttémában. Erős Antónia vegyes érzelmekkel távozott a vetítésről.

A főszereplő fiút (balra) kitűnőnek tartja Törőcsik Mari- A Koltai-féle képi világ lenyűgöző volt, és ezt csak kiegészítette Ennio Morricone muzsikája. A film verbális része volt számomra egy kicsit gyengébb – mondta a híradós, aki szerint érzékelhető, hogy a rendező képekben gondolkodik, nemhiába lett operatőrként világhírű. – Az biztos, hogy ezek után pótolom hiányosságom, és elolvasom Kertész Imre könyvét, akkor teljes képet kapok majd a műről – tette hozzá Antónia.

Törőcsik Mari művésznőt megrendítette az alkotás.

– Szerettem a filmet – nyilatkozta a színésznő. – A főszereplő fiút kitűnőnek érzem. Próbáltam megkeresni a bemutató után, de csak a rendezővel és az íróval találkoztam, akiket átöleltem, és természetesen gratuláltam nekik. Marcellnak csak üzenni tudta, hogy nagyon megrendítette az alakítása.

Dancsok Regina

Comments are closed.