Forrás: Híradó style=”padding-bottom: 11px; „>Kulturális hírek

Hollywoodi külsőségek mellett mutatkozott be a Sorstalanság

2005. február 9. 06:25

A díszbemutatóra a főszereplő Nagy Marcellel együtt érkező Koltai Lajos azt mondta, közte és Marci között mély, apa-fiú kapcsolat alakult ki

A vendégek hollywoodi légkört idéző vörös szőnyeges bevonulásával kezdődött kedden este a 36. Magyar Filmszemle záróeseménye, a Sorstalanság című film díszbemutatója a Budapest Kongresszus Központban.

A 920 millió forintos állami támogatással készült film premierjére az alkotókon kívül közjogi méltóságok, miniszterek érkeztek, kormánypárti és ellenzéki politikusok, közéleti személyiségek és művészek széles körét hívták meg.

A díszbemutatóra a főszereplő Nagy Marcellel együtt érkező Koltai Lajos azt mondta, közte és Marci között mély, apa-fiú kapcsolat alakult ki, a forgatás során „meg kellett őt védenie”, nem akarta, hogy bármiben is sérüljön.

Nagyon nyitottnak és okosnak nevezte a fiút, akit megszeretett. Jól választott, egyedül ő játszhatta el ezt a szerepet – mondta a rendező, aki karját Nagy Marci vállára téve lépdelt el a fotósok sorfala előtt.

Nagy Marci azt mondta, óriási dolog „ilyen nagy emberekkel együtt dolgozni, mint Sutyi bácsi”; korábban álmodni sem mert arról, hogy találkozik velük.

Megtisztelő dolognak nevezte, hogy játszhatott egy ilyen filmben, és azt mondta, nagy volt a felelőssége, mivel ez lényegében egyszerepes film.

Legpozitívabb élményei között Kertész Imrével való találkozását idézte fel. Tervei között említette, hogy átálljon a kamera másik oldalára, operatőr szeretne lenni.

A feleségével, Magda asszonnyal érkezett Kertész Imre érdemben nem nyilatkozott a sajtónak.

A cikk folytatása a következő oldalon >>>

1 | 2Következőoldal

hirado.hu / mti

Comments are closed.