Forrás: Hírtv

Gyurcsány a porcelánboltban – Arab kapcsolat

Dátum: 2005. Feb. 09., Wednesday, 13:53

Rovat Külföld

Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke szerdán megbeszélést folytatott Huszein Muszavit a libanoni nagykövettel Gyurcsány Ferenc otromba, durva, arabellenes és rasszista kijelentésével kapcsolatban. A miniszterelnök azt nyilatkozta a magyar focisták szaudiakkal vívott döntetlen meccse kapcsán, hogy: ‘Én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény’.

– Miután a legkisebb jóindulattal sem nevezhető viccnek a miniszterelnök kijelentése, indokolt volt, hogy kármentésképpen bocsánatot kérjen az arab országoktól. Fontos lenne azonban egy írásos kijelentés is a diplomáciai károk orvoslása végett – jelentette ki a politikus. Hozzátette: Gyurcsány nem először gyalogol be a ‘diplomácia porcelánboltjába’, hiszen korábban már sikerült összekevernie a Megváltót és a Teremtőt is, ami a zsidó egyházat sértette, valamint keresztényellenesnek nevezhető a Vatikánban tett elhíresült kijelentése is.

– Itt már nem csak más népek megsértéséről kell beszélni, hanem ennek külpolitikai következményeiről is.

Az elmúlt másfél esztendőben a NATO, az EU, és az USA is igyekezett szétválasztani az arab országok polgárait és a terrorista személyeket, ezért is szerencsétlen, hogy most úgy tűnhet: hazánk semmibe veszi ezt – mondta Németh Zsolt. Megemlítette: a nagykövettel megegyezett, hogy a külügyi bizottság előtt lehetőségük lesz megvitatni az arab országok terrorizmus elleni küzdelmét. Kiemelte: a bizottság elnökeként elhatárolódott Gyurcsány Ferenc kijelentésétől, és hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök szájából sem a magyarság véleménye hangzott el.

forrás: fideszfrakcio.hu

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=39660

Comments are closed.