Forrás: Híradó style=”padding-bottom: 11px; „>Kulturális hírek

Az okoskodó Réz András szerint csupán közepesre sikeredett a Sorstalanság

2005. február 9. 06:30

„A filmben vannak szép pillanatok, nagyon szépen megalkotott képek, de egészében a csoda elmaradt”

Kertész Imre író szerint Koltai Lajos a Sorstalansággal nagy filmet alkotott, Réz András esztéta viszont úgy látja, a csoda elmaradt, a film „fura közepesre” sikeredett.

A Nobel-díjas író közvetlenül a Sorstalanság díszbemutatója után a Budapest Kongresszus Központban úgy nyilatkozott: Koltai Lajos nagy filmet csinált, „ez teljesen világos”. Mint mondta, a film hozzátette a regényhez mindazt, amit egy jó film hozzá tud tenni egy jó regényhez.

Hangsúlyozta: regénye csak a film alapja, a film a rendező műve és érdeme.

„Nagyon nagy estém volt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a filmet abszolút hitelesnek érezte.

Arról is beszélt, hogy a könyvet harminc évvel ezelőtt írta, elég régen ahhoz, hogy a film által nyújtott élményt frissen át tudja élni.

Az első filmjét rendező Koltai Lajos szerint „ennél nagyobb csöndben nem lehet lenni egy film alatt, olyan figyelem volt”.

A végén pedig csak a döbbenet érződött, a közönség nem engedett meg magának egy tapsot, mert az se illett volna hozzá – fűzte hozzá.

Mindenki meg van hatva, nem nagyon akarnak véleményt mondani és igazuk van, nagyon nehéz most megformálni egy jó mondatot – fogalmazott.

„Gratulálnak, nem formaságból, látom a szemükön”, majd megszületnek a mondatok és a szavak, most „látszik, hogy döbbenet van és ez nekem bőven elég” – mondta Koltai Lajos.

Réz András véleményét a következő oldalon olvashatják >>>

1 | 2Következőoldal

Kapcsolódó cikkek

A közméltóságok első benyomása a SorstalanságrólHollywoodi külsőségek mellett mutatkozott be a Sorstalanság

Comments are closed.