Forrás: Index

Ammánban tanácskoznak a térség magyar nagykövetei

február 9. 15:21

[MTI]

ionális értekezletet tartanak a közel-keleti és észak-afrikai országokban akkreditált magyar nagykövetek jövő szerdán a jordán fővárosban, Ammánban – tájékoztatta a külügyi szóvivő szerdán az MTI-t. „A tanácskozás résztvevői áttekintik a térségben zajló fejleményeket, valamint azok fényében a régió országaival fenntartott gazdasági-politikai kapcsolataink fejlesztésének lehetőségeit” – olvasható Polgár Viktor közleményében.

A regionális nagyköveti értekezleten részt vesz Hajdu András, a tárca közigazgatási államtitkára, aki február 13-tól 17-ig konzultációkat folytat Izraelben, a Palesztin Nemzeti Hatóságnál, valamint a Jordán Hásimita Királyságban.

A külügyi szóvivő kiemelte: Hajdu András a kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett véleményt cserél partnereivel a közel-keleti helyzet legújabb fejleményeiről. „A látogatásra olyan időszakban kerül sor, amikor a közel-keleti helyzet rendezését célzó erőfeszítések felélénkültek és a békefolyamat új lendületet kaphat” – közölte Polgár Viktor.

Comments are closed.