Forrás: MA

[cikk] Sorstalanság – külön óra történelemből

Nagy Marcell, a Sorstalanság tizenhárom éves főszereplője a filmnek köszönhetően tanulta meg a történelem egyik legsötétebb korszakát és vált felnőtté néhány hét alatt.

2005.02.08 07:35

A szülei és tanárai titkolták előle, hogy ő kapta meg a főszerepet, mivel a Sorstalanság rendezője, Koltai Lajos nem akarta, hogy tudatosan készüljön Köves Gyuri szerepére a fiú. Marcell számára valóságos történelem óra volt az egész forgatás, amelynek során Sutyi bácsi, alias Koltai Lajos hosszasan ecsetelte számára az adott korszak, illetve bizonyos jelenetek hátterét.

Mind érzelmileg, mind tudásában alaposan felkészítették Marcellt, aki először nem is volt teljesen tisztában azzal, hogy milyen film meghallgatására járt vagy egy évig. Rengeteg fiú közül választották őt a szerepre, amikor pedig egyre közelebb került a végső kiválasztásra, már megnézte a Schindler listája, és a Zongorista című filmeket is, sőt a forgatókönyvet is elolvasta.

Érthető, hogy Marcell a forgatások befejeztével úgy érzi, nem szeretne mélyebben foglalkozni a holokauszt témájával. A fiatalember másik nagy élménye a film kapcsán az volt, hogy olyan nagy nevű színészekkel játszhatott együtt, mint Haumann Péter, Schell Judit, vagy Benedek Miklós, találkozhatott Kertész Imrével, Ennio Morriconével, és természetesen dolgozhatott Koltai Lajossal.

Ami a jövőt illeti, Marcell nem a színészetben gondolkodik, hanem szeretne a kamera másik végére állni operatőrként. Régebben is érdekelte a fotózás, és a film készítése alatt megerősödött benne a képi világ iránti vonzalma. Mindez természetesen még változhat. Marcell előtt még ott van az egész élet. (Színes Bulvár Lap híre alapján ma.hu)

Kapcsolódó írások:

Vincze Attila Tamás: A Sorstalanság Doktora »

Megkezdődött a Sorstalanság külföldi karrierje »

Leforgatták a Sorstalanságot »

Comments are closed.