Forrás: Híradó Panoráma

Riadókészültség Izraelben

2005. február 8. 08:50

Az egyiptomi csúcstalálkozó idejére fokozott felügyeletet rendeltek el

Emelt szintű riadókészültségbe helyezték kedd reggel az izraeli biztonsági szolgálatokat, palesztin merényletektől tartva az egyiptomi Sarm-es-Sejkben sorra kerülő csúcstalálkozó idején, amelyen négy év óta először találkozik a legfőbb izraeli és palesztin vezető.

„Biztonsági rendelkezéseinket megszigorítottuk, erősítéseket küldtünk a (ciszjordániai) elválasztó vonal teljes hosszára, valamint az utakra, a városközpontokba, mindenhova, ahol sok ember jár” – mondta a közszolgálati rádióban Kobi Kohen magas rangú rendőrfelügyelő. A rendfenntartó erők szaporították az úttorlaszok számát is, megakadályozandó, hogy ciszjordániai palesztinok beszivárogjanak Izraelbe, s ott merényleteket kövessenek el.

A büntetés-végrehajtási intézetek is riadókészültségben vannak, tartva a palesztin foglyok mozgolódásaitól. Ciszjordániában az izraeli hadsereg megerősítette a zárlatot Náblusz városa körül, amelyet katonai vezetők „a terrorizmus fővárosának” tartanak. A palesztinok nem hagyhatják el a várost, és a beutazókat is figyelmeztetik, hogy újabb rendelkezésig nem távozhatnak onnan.

Ezzel egy időben a palesztinok kedden tüzet nyitottak egy izraeli katonai konvojra a Gázai övezet déli részén, Gus Katif zsidó telep határán. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.