Forrás: HVG

Erősítés, zárlat, úttorlaszok

Riadókészültség Izraelben a csúcs idején

2005. február 08. 08:57Utolsó módosítás: 2005. február 08. 09:02

Emelt szintű riadókészültségbe helyezték kedd reggel az izraeli biztonsági szolgálatokat, palesztin merényletektől tartva az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartandó csúcstalálkozó idején, amelyen négy év óta először találkozik a legfőbb izraeli és palesztin vezető.

„Biztonsági rendelkezéseinket megszigorítottuk, erősítéseket küldtünk a (ciszjordániai) elválasztó vonal teljes hosszára, valamint az utakra, a városközpontokba, mindenhova, ahol sok ember jár” – mondta a közszolgálati rádióban Kobi Kohen magas rangú rendőrfelügyelő. A rendfenntartó erők szaporították az úttorlaszok számát is, megakadályozandó, hogy ciszjordániai palesztinok beszivárogjanak Izraelbe, s ott merényleteket kövessenek el.

A büntetés-végrehajtási intézetek is riadókészültségben vannak. Tartva a palesztin foglyok mozgolódásaitól. Ciszjordániában, az izraeli hadsereg megerősítette a zárlatot Náblusz városa körül, amelyet katonai vezetők „a terrorizmus fővárosának” tartanak. A palesztinok nem hagyhatják el a várost, és a beutazókat is figyelmeztetik, hogy újabb rendelkezésig nem távozhatnak onnan.

MTI

::Kapcsolódó anyagok:

  Négy év óta először izraeli-palesztin csúcs lesz kedden

Comments are closed.