MNO

Pszichológiai hadviselés a palesztinok ellen

Az észak-amerikai lapok szemléje

2005. február 7. 9:35

Simon Zoltán

Keresztényellenes, antiszemita, nőgyűlölő és dzsihádista irodalom lelhető fel az Egyesült Államokban üzemelő mecsetekben – írja a New York Sun. Az izraeliek pszichológiai hadviseléssel próbálják tudatosítani a terrorcselekmények negatív hatásait a palesztin lakosságra – így az American Foreign Policy Council.

New York Sun

A demokrácia terjesztéséért dolgozó Freedom House új tanulmánya szerint az Egyesült Államokban üzemelő szaúdi mecsetek könyvtáraiban, könyvesboltjaiban és könyvespolcain ugyanolyan keresztényellenes, antiszemita, nőgyűlölő, dzsihádista, és felsőbbrendűséget tükröző irodalom található, mint a szaúd-arábiai mecsetekben. A Freedom House önkéntesei 15 nagy mecsetet látogattak meg New York-tól San Diego-ig. A mecsetekben többek között olyan irodalmat leltek fel, mely szerint bármely muszlim, aki szerint a templomok Isten házai, az „hitetlen”. Ami pedig a „hitetleneket” illeti úgy általában, őket gyűlölni kell, nem szabad őket csodálni vagy segítséget kérni tőlük, és minden lehetséges módon keresztbe kell nekik tenni az iszlám törvényeinek megfelelően – írják az amerikai mecsetekben található szaúdi publikációk. Egy muszlim ráadásul nem válhat egy „hitetlen” ország – mint például az USA – állampolgárává, mivel az azt jelentené, hogy elfogadja az adott ország „hitetlenségét”.

American Foreign Policy Council

Az izraeli hadsereg feléleszti a pszichológiai hadviseléssel, propagandával, és dezinformációval foglalkozó egységét, hogy tudatosítsa a Gáza övezetben és Ciszjordániában tevékenykedő palesztin terroristák által elkövetett atrocitásokat, illetve ezen terrorcselekmények negatív hatásait a palesztin átlaglakosságra.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.