Origo

Djelmisszel készül kosárkupa-bravúrra a Szeged

2005. február 7., hétfő, 10:44

Kedden és szerdán kerül sor a horvátországi Sibenikben a női kosárlabda Európa-kupa Középső-főcsoportjának négyes döntőjére, amelyben a Szeviép-Szeged is érdekelt. A kétnapos regionális zárótornán a Tisza-partiak és a házigazdák mellett az ugyancsak horvát Croatia Zagreb, illetve az orosz Orenburg vesz részt.

„Nagyszerű EK-sorozaton vagyunk túl, nemzetközi tapasztalatlanságunk ellenére olyan neves együtteseket búcsúztattuk, mint a szlovák Ruzomberok vagy a német Dorsten. Sibenikben egy meccset okvetlenül szeretnénk nyerni, viszont megnehezíti a dolgunkat, hogy az elődöntőben éppen a vendéglátók együttesével találkozunk” – mondta Ujhelyi Gábor vezetőedző, akinek tanítványai az előző szezonban kétszer is találkoztak a keddi riválissal: idegenben 65-56-ra kikaptak, majd otthon 80-60-ra nyertek.

A tornának az EK lebonyolítási rendje folytán nincs igazi tétje, ugyanis az összes csapat automatikusan bejut a páneurópai negyeddöntőbe, a regionális Final Fournak csak a későbbi kiemeléseket illetően van szerepe.

A tréner – akinek csapata a héten a Szolnokról érkezett Angela Djelmisszel tovább erősödött – hozzátette, hogy ha a Szeged később kiharcolja a „nagy” négyes döntőbe kerülést, akkor a csongrádi megyeszékhely esetleg a rendezésért is harcba szállhat.

A másik két csoportdöntő helyszíne Velence és Isztambul. Az olasz városban a házigazda Reyer Venezia mellett a szintén olasz Faience és Phard Napoli, valamint a francia Pays d”Aix Basket szerepel, míg Törökországban a Fenerbahce, az orosz Dinamo Novoszibirszk, az izraeli Anda Ramat Hasaron és bolgár Lukoil Nyeftocsimik lép pályára.

a Középső-főcsoport döntőjének programja

kedd

Croatia Zagreb (horvát) – Orenburg (orosz) 17.00

Sibenik (horvát) – Szeviép-Szeged 19.00

szerda

bronzmérkőzés 17.00

döntő 19.00.

(MTI)

Comments are closed.