Hírtv

Űrfotelból a világ… – A nap krónikája

Dátum: 2005. Feb. 05., Saturday, 06:01

Rovat A nap krónikája

Hogy mi történt ezen a napon a múlt században? Megtudhatja A nap krónikájából, minden nap a hirtv.net-en. Felidézzük a jelentősebb eseményeket, a tudomány és kultúra érdekességeit, amire érdemes emlékeznünk.

1919. február 5-én David Griffith, Douglas Fairbanks, Mary Pickford, és Charlie Chaplin megalapította a United Artists vállalatot. A filmgyártó és -forgalmazó cég elsősorban független rendezők támogatását tűzte ki célul. A társaság a némafilmek sztárjainak alkotásaival hamar tekintélyt szerzett magának.

*

1985. február 5-én a libanoni televízióban egy izraeli konvoj elleni öngyilkos merényletről készült felvételeket mutattak be. Az akcióban több mint tízen vesztették életüket.

*

1990. február 5-én Alexander Viktorenko és Alexander Szerebrov asztronauták a MIR-űrállomás körüli séta alkalmával kipróbálták az ‘űrfotelt’. Az egyszemélyes jármű segítségével közvetlen fizikai kapcsolat nélkül nyílt mód kisebb kirándulásra a világűrben.

*

1997. február 5-én thai rajongók csoportja üdvözölte Bangkokban Tiger Woodsot. A délkelet-ázsiai országból származó amerikai golfjátékos érkezését a helyi televízióadók élőben közvetítették. A világ egyik legjobban kereső sportolója csak 2004-ben több mint 15 milliárd forintnak megfelelő eurót keresett. A versenydíjakból és a reklámokból szerezett magánvagyonából Woods majd’ ugyanennyit ajánlott fel a karácsony másnapján történt délkelet-ázsiai földrengés és szökőár áldozatainak.

A hír forrása: Hír TV

http://www.hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=39342

Comments are closed.