MA

[cikk] Multimilliomos kávémodell

Egy kaliforniai férfit 15,6 millió dollárral kárpótolt a Nestlé vállalat, amiért éveken keresztül engedély nélkül használta az arcát instant kávéjának reklámozásához.

2005.02.04 18:21 Spicy Press Hírügynökség

Váratlan szerencse érte a volt fotómodellt, Russell Christoffot, aki három évvel ezelőtt vásárlás közben meglátta magát egy kávés üvegen. Ekkor elhatározta, hogy pert indít a svájci multicég ellen, amely 100 ezer dollárt ajánlott fel neki, hogy lezárja az ügyet, de ezt Christoff nem fogadta el.

Most azonban a Los Angeles-i bíróság 15,6 millió dolláros kártérítést követelt a vállalattól, amiért a férfi arcát engedély nélkül használta fel saját céljaira. A pénzösszeg magában foglalja, többek között, az 1997-től 2003-ig, az instant kávéból származó nyereség öt százalékát, amit a Nestlé amerikai leányvállalata Mexikóban, Dél-Koreában, Japánban, Izraelben, Kuvaitban, és az Egyesült Államokban adott el.

A Nestlé USA bejelentette fellebbezési szándékát, Christoff ügyvédje pedig elmondta, hogy nem számított ilyen magas összegre. Kellemes meglepetés lehet ez a jelenleg óvodában dolgozó volt modell számára, aki azért nem vette észre már régebben az üvegen díszelgő fotót, mert, mint a sajtónak elmondta, nem fogyaszt instant kávét.

Kapcsolódó írások:

Modell akart lenni, de elveszítette a mellét »

Comments are closed.