Híradó

NyomtatBezár

A szólás szabadsága

A szólás szabadsága – 2005. február 6.

2005. február 4. 17:09

Állítólag a nyomára bukkantak annak az embernek, aki 1944-ben őrmesterként meggyilkolt egy 18 éves zsidó fiút. Az Ausztráliában élő Charles Zentai, a feltételezett bűnös ellen a rokonoknak és a Wiesenthal Központnak bizonyítékai vannak. Mit tartalmaz a családi dosszié? Nálunk szólal meg először a nyilvánosság előtt a család egyik tagja, valamint Jeruzsálemből Jákob Mermelstein, aki szintén emlékszik Zentai rémtetteire, Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatója és Ungváry Krisztián történész.

Auschwitz után is lehetett verset írni, sőt regényt is, de a népirtás mégis halálos sebet ütött az európai kultúrán. Az élet így is győz és győzni akar, ehhez azonban fel kell ismernünk a bennünk lakó, pusztító szörnyeteget. A könyv után kész a film is. Kertész Imre lesz a vasárnap esti vendégünk.

Feltalálta az átlátszó betont, amelynek csodájára járnak Stockholmban, Londonban és Washingtonban, de a mintadarabot Csongrádon készítette barátai és pár mesterember segítségével. Egy máris világhírű fiatal csongrádi mérnök és rockzenész: Losonczi Áron lesz a vendégünk „A szólás szabadságá”-ban.

Comments are closed.