MA

[cikk] Monteiro lehet a Jordan másik versenyzője

Ugyan a Jordan még nem erősítette meg a híreszteléseket, ám a portugál média már dicshimnuszokat zengett Monteiroról.

2005.02.03 09:20 f1hirek.hu

Azzal, hogy hétfőn felreppentek olyan hírek, melyek szerint az izraeli Narain Karthikeyan lesz a Jordan Grand Prix 2005-ös pilótája, ezzel hazája első Formula-1-es versenyzőjévé lépve elő, sokan úgy gondolják, hogy a Carlin Motorsport egy másik kedvence, Tiago Monteiro érkezhet partneréül az idei szezonban.

Ugyan a Jordan még nem erősítette meg a híreszteléseket, ám a portugál média már dicshimnuszokat zengett Monteiroról, aki Pedro Lamy után, az első portugál versenyző lehet a Formula-1-ben.

Ahogy Karthikeyan, Monteiro is igen közel áll Trevor Carlinhoz, aki azon Midland Csoport sportigazgatója, mely az elmúlt héten vásárolta fel a Jordan istállót. A portugál versenyzőt jól ismeri a szakember, hiszen a tavalyi évben saját csapata színeit szolgálta a World Series by Nissan sorozatban. Tiago összesen öt győzelmet szerzett a szezon során, és végül a bajnokság második helyén végzett Heikki Kovalainen mögött.

A 28 éves pilótáról, aki 2003-ban Emerson Fittipaldi Champ Car csapatában versenyzett korábban már ódákat zengett Carlin az Autosport magazin egyik számában, ahol a következőket mondta róla. ‘Ő az egyik legprofibb versenyző, akivel valaha is dolgoztam.’

‘Gyors és értelmes, és Champ Car-os tapasztalataira alapozva nyugodt szívvel mondhatom, hogy megállná a helyét a Formula-1-ben. Egyenletes versenyző, pontosan olyan, amilyenre egy új csapatnak szüksége van.’ – folytatta a MidlandF1 sportigazgatója.

A csapat mindkét „leendő” versenyzője már ült Formula-1-es autóban, hiszen míg Karthikeyan a Jaguar, a Jordan és a Minardi istálló autót is kipróbálhatta, addig Monteiro a tavalyi évben részt vehetett a Minardi egyik tesztprogramján, melyet sikeresen zárt.

Mivel egyik versenyzőnek sincs olyan nagy tapasztalata az együléses versenyszériában – annak ellenére, hogy jól ismerik az autókat – elgondolkodtató, miért szerződtetne le egy új istálló két újonc pilótát.

Kapcsolódó írások:

Mexikói pilóta ül Baumgartner helyére a Jordanben? »

Baumgartner nem szerepel a Minardi listáján »

Comments are closed.