Index Megszegte a tűzszünetet a Hamász

február 1. 15:40

[MTI]

Három aknagránát hullott kedden gázai zsidó telepekre, annak ellenére, hogy a január 9-én megválasztott Mahmúd Abbász palesztin elnök nem hivatalos tűzszünetben állapodott meg a harcias palesztin csoportokkal. Sem emberéletben, sem anyagiakban nem esett kár. A Hamász nevű szélsőséges szervezet magára vállalta a támadást, mondván, hogy egy palesztin lány halálának megtorlásaként lőtte aknavetővel a zsidó telepeket.

A lány ellentmondásos körülmények között bekövetkezett hétfői halála után rögtön nyolc palesztin csoport azzal fenyegetőzött, hogy a nem hivatalos tűzszünet ellenére folytatja támadásait izraeli célpontok ellen, ha az izraeli hadsereg nem hagy fel hadműveleteivel, és a Hamász aknavetőkkel lőtt is hétfő délután egy zsidó települést.

Az izraeli hadsereg határozottan tagadja, hogy katonái lőtték volna le a lányt Rafahban, mint azt palesztin és ENSZ-források állítják. Izrael szerint mekkai zarándoklatból hazatérő, a levegőbe lövöldözve ünneplő palesztinok fegyvereiből származott a gyilkos lövedék. Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy katonái egyáltalán nem

Comments are closed.