Híradó

F1

Baumgartnernek már tesztlehetőséget sem ad a Minardi

2005. február 2. 12:20

Egy javarészt Magyarországon élő izraeli versenyző vette el a helyet Baumgartner Zsolt elől

Az idei szezonban a gyorsasági autós magyar bajnokság Formula-kategóriájának kétszeres győztese, az izraeli Chanoch Nissany is tesztelheti a Minardi csapat Forma-1-es autóját a futamok közötti gyakorlások során.

Ezt szerdán sajtótájékoztató keretében jelentette be az olasz-ausztrál istálló főnöke, Paul Stoddart és a javarészt Magyarországon élő versenyző. Azt továbbra is homály fedi – s erről a sajtótájékoztatón is diszkréten hallgatott Stoddart -, hogy ki lesz a Minardi másik versenyzője a holland Christijan Albers mellett. A hírek szerint erre az osztrák Patrick Friesachernek van a legtöbb esélye, de a Reuters a csapat színeiben tavaly debütált Baumgartner Zsolt és a dán Nicolas Kiesa nevét is megemlíti.

„Mint magyar bajnok büszke vagyok arra, hogy tagja lettem a Minardi csapatnak. Remélem, hogy segíteni tudom a munkájukat” – mondta a 41 éves Nissany. Hozzátette: rendkívül kemény feladatra vállalkozik, hiszen nehéz munkát jelent a Forma-1-es autó vezetése.

Paul Stoddart elmondta: a kilencvenes évek elején hat hónapot már eltöltött Tel-Avivban, s azóta számos pozitív változás történt a tengerparti városban.

„A szívélyes fogadtatás azonban változatlan, tegnap is gazdag tapasztalatokat szereztünk. Örülök annak, hogy Chanoch szerepeltetésével folytatjuk a Minardi hagyományait, s újabb ország versenyzőjének adunk lehetőséget a Forma-1-ben. Chanoch fizikailag és mentálisan is felkészült arra, hogy vezesse az autónkat. A sűrű versenynaptár miatt roppant zsúfolt lesz a programja a Minardinál” – jelentette ki a faenzai istálló első számú vezetője.

Stoddart arról is beszélt, hogy a későbbiekben a versenyhétvégéken is számítanának Nissanyra, ehhez azonban még meg kell szereznie a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szuperlicencét.

„Nemrég állapodtunk meg a csapatokkal – a Ferrari kivételével – arról, hogy a futamok között harminc napot tesztelünk. Ez roppant megerőltető, úgy gondolom, hogy a Minardi legfeljebb tizenöt-húsz napot vállal” – jegyezte meg Stoddart.

A tengerparti Hotel Hiltonban megtartott sajtótájékoztatón kiállították a faenzaiak szélcsatornában használt modelljét.

„Remélem, hogy az év második felében a valódi autó száguldhat majd Tel-Aviv utcáin” – mondta a csapatfőnök.

A Minardi másik pilótájáról hamarosan dönteni kell, hiszen rohamléptekkel közeledik az idei világbajnokság nyitánya, a március 5-7-i melbourne-i Ausztrál Nagydíj. Emellett már csak két hely kiadó a Forma-1 2005-ös idényére: a Jordan és a Red Bull Racing (volt Jaguar) sem nevezte még meg a második pilótá

Comments are closed.