168 Óra

2005. február 3. Csütörtök

Balázs 2005/5

2005. február 02.

2005/5

Köztünk szólva

Bácskai szita

– ÍGY KEZELD AZ ÜGYNÖKÖDET Közélet

Álomhatár fölött

– SZALAY-BERZEVICZY ATTILA A BUXRÓL

Alkotmányozó blöff?

– KÉTHARMADOS HIBALISTA

Vasfegyelem

Pesti licit

Polgári Heti hetes

Egy levél

Második start

– LAMPERTH MÓNIKA A GYORS PÁLYA ELŐNYEIRŐL

Szómágia Háttér

A Seuso-labirintus

– PÉNZ BESZÉL, KATI HALLGAT

Világbor Egerben Mostanában

Hidegség Kultúra

A panoptikumon túl

Betondzsungel

A fájdalom embere

Az ifjú Churchill kalandjai

Nagy Könyv

A bölcsek követei

– DEÁK PÉTER EGY JOBB VILÁG ESÉLYEIRŐL

Magánfilmtörténet

– MAKK KÁROLYÉLETMŰVE

Képes vagyok újrakezdeni

– BÁN FERENC A ZÁRT TEREKRŐL E-világ

Házhoz jön a hivatal Pesti korzó

Duna-korzó Anno

Ezt kérdeztük 1993-ban Glóbusz

Palesztin szivárvány

Mozaik Európa

Európai útlevél

Filmeka dobozban Autótükör

Bűvös kocka Levélhullás

Olvasóink írták

Utolsó oldal

Lapszemle

Lapszemle

2005/5 – Utolsó oldal

168 Óra

„A sekélyes stílusbanmegjelenített gyűlöletelutasításának feltétele:ismerjem azt, amit elutasítok.”(olvasói levél)

Olvasóink 1 százaléka néz bele a Magyar Fórumba, 6 százaléka forgat Magyar Nemzetet, 15 százalékuk Heti Választ. (A Médiaanalízis a Magyar Demokrata fogadtatását nem méri.) Nagyon kicsi tehát az átjárás az olvasótáborok között. Holott tanulságos lenne a tájékozódás.

A használt jelszavak ócskapiacán van elég baloldali szlogen. Akad olyan is, amelyik pontosan kifejezi a szocialisták megkapó lényének benső lényegét: „Üsd a burzsujt, ahol éred, ezzel is a békét véded!” Természetesen a burzsuj szó bármely nép, osztály, közösség, embercsoport vagy személy nevével, ízlés, igény, szükséglet, politikai cél szerint behelyettesíthető.

Ugró Miklós

Magyar Nemzet,

január 25.

A belső puccs útján hatalomra jutott miniszterelnök meggyőződésem szerint olyan pozőr, akinek nincs egy őszinte mozdulata: személyisége mentálisan szemlátomást terhelt; úgy blöfföl, hogy még a húszra sem átall lapot kérni; kormányzása pedig Potemkin-falu, amihez még a papírmasé díszleteket sem állítja fel.

Csontos János

Magyar Nemzet,

január 26.

Medgyessy volt az impotens fedezőmén, akit a végtelen potenciájú Gyurcsány követ, aki elé mindennap felvezetnek tíz kancát, és mindet meghágja, igaz, egyik sem lesz vemhes tőle, de ez már kit érdekel. Maga a hágás az üzlet.

Csurka István

Magyar Fórum,

január 27.

A hét tahója: Gyurcsány, aki a szombat este gyertyát gyújtó és a Megváltóhoz imádkozó zsidókról beszélt azoknak a zsidóknak, akiknek ősei Barabbást választották Jézus helyett.

Szerkesztőségi jegyzet

Magyar Fórum,

január 27.

Nyolc évtized után is nyomaszt Trianon. Mondhatni azt is, 1920 után Magyarország, a Kárpát-medence, Európa, sőt a világ majdnem minden baja ide vezethető vissza.

Szalay Károly

Magyar Demokrata,

január 27.

Az ideológiai-szellemi AIDS legmarkánsabb tünetei az idétlenül félrebillentett fej, a végtagok – főleg a karok – természetellenes kényszertartása, a fejhangon-orrhangon mondott szaggatott beszéd, a szavak és a mondatok végén felemelt hangsúly, nőknél a hadaró beszéd és eközben a szemek-fogak villogtatása, filozófusoknál beszéd közben az orrváladék ideges garatra szívása, pártvezéreknél az úgynevezett „Magnum-szopó száj” kialakulása, mely pösze és nyifa hangképzést idéz elő. Ez különösen zavaró egykori terroristák emléktáblájának leleplezésekor.

Dr. Kovács László

Magyar Fórum,

január 27.

Ha decemberben a következetesen és szigorúan megjelenő zsidó jelképre, a gyertyatartóra, a menórára vizeltem volna a magyar Országház előtt, már rég börtönben ülnék gyűlöletkeltés miatt, noha csak vizeltem volna.

cz. z.

Magyar Fórum,

január 27.

Nos, Haraszti úr, holnap ki kell adnia egy nyilatkozatot, amelyben ön kijelenti, hogy a sajtószabadság európai elvei mindenkire érvényesek, kivéve a Magyar Nemzet tollforgatóit. Őket – bonyolult, esetenként hónapokig, évekig húzódó bírósági procedúrákat mellőzendő – azonnal le kell csukni. Mondjuk úgy, hogy összegyűjtjük őket egy nagy stadionban, és naponta kiszólítunk néhányat.

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet,

január 28.

Miért botrány a liberális demokráciában, ha az ember nem Lengyel Lászlót akar olvasni, és nem Verebes Istvánt akar nézni a tévében, hanem mondjuk Wass Albertet és Bayer Zsoltot? (…) S miért baj az, hogy az elégedetlenség kifejezéseként emberek tömegei az utcára vonulnak, zászlót lengetnek, és horribile dictu ellenzéki sajtót szerveznek?

Csita András

Magyar Nemzet,

január 28.

Még képviselőként fogalmaztam meg: nem mindegy, hogyan jutunk Európába! Virágzó delnőként vagy paratífuszos malacként. Kérem, elértük a paratífuszos malac nívóját. Ebben a testi, lelki, biológiai állapotban, amelyben van ez az ország, ötven év alatt eltűnünk a moslékban.

A palesztinoknak még van esélyük, lehajolnak a kőért. Nálunk már nem hajol le senki.

Dénes János

Magyar Nemzet,

január 29.

Az Utolsó oldalt átmenetileg bezárjuk.

Látleletet kaptak itt a jobboldal sajtóvehemenseinek teljesítményéről. Az elmúlt hetekben felmérhettük: kevés a remény arra, hogy a nívó javul, a szólam kiegyensúlyozottabb lesz, a hang emberségesebb. Elfogadhatóbb.

Nem akarjuk magunk mérgezni (mérgelődésre késztetni) olvasóinkat, így hát most egy darabig nem szemlézzük az odaáti sajtóklubot.

A szerk.

1023 Budapest, Bécsi út 3-5. Tel.: 335-1481, 335-1482, Fax: 335-1480 Email: [email protected]

IMPRESSZUM – MÉDIAAJÁNLAT

Comments are closed.