Forrás: Magyar Rádió

Újabb izraeli-palesztin tárgyalások

2005. január 31., hétfő 22:28

344 olvasás

Újabb tárgyalások kezdődtek Izrael és a Palesztin Hatóság között egyes ciszjordániai városok ellenőrzésének palesztin kézbe adásáról.

A találkozón Mohamed Dahlan, a palesztin elnök biztonsági tanácsadója arra kérte Saul Mofaz izraeli védelmi minisztert, hogy állítsák le a palesztin fegyveresek elleni támadásokat, számolják fel a palesztin városok körüli izraeli ellenőrzőpontokat és engedélyezzék az elűzött palesztinok visszatérését Ciszjordániába.

Palesztin biztonsági források szerint Ramallah lesz az első város, amelynek ellenőrzését átadják a palesztin biztonsági erőknek. Közben nyolc palesztin szervezet újabb merényleteket helyezett kilátásba, ha az izraeli hadsereg nem állítja le támadásait a palesztinok ellen.

Korábban a Gázai övezetben izraeli katonák agyonlőttek egy tízéves palesztin kislányt – jelentették orvosi források. A gyereket a fején találta el a lövedék a Rafahi menekülttáborban.Egy másik, hétéves kislány a kezén sérült meg. Egyelőre nem tudni, hogy a katonák miért nyitottak tüzet. Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

Válaszul a Hamász radikális palesztin szervezet aknavetőkkel lőtt egy zsidó települést a Gázai övezetben.

MR

Comments are closed.