Forrás: Magyar Rádió

Először a Vatikánban a judaizmus képviselői

2005. január 25., 21.05

2005. január 25., kedd 21:26

138 olvasás

A történelemben első ízben jöttek el a világ minden részéből a judaizmus valamennyi irányzatát képviselő vezetők a Vatikánba, hogy együttesen fejezzék ki hálájukat II. János Pálnak és a római katolikus egyháznak mindazért, amit a zsidók és a katolikusok közötti megértés, valamint a kölcsönös tisztelet által áthatott kapcsolatok megteremtéséért tett.

II. János Pál pápa audiencián fogadott 160 zsidó vezetőt, rabbit és kántort, akik azért keresték fel, hogy köszönetet mondjanak neki a katolikusok és a zsidók közötti kapcsolatok megszilárdítása érdekében tett erőfeszítéseiért.

A történelemben első ízben jöttek el a világ minden részéből a judaizmus valamennyi irányzatát képviselő vezetők a Vatikánba, hogy együttesen fejezzék ki hálájukat II. János Pálnak és a római katolikus egyháznak mindazért, amit a zsidók és a katolikusok közötti megértés, valamint a kölcsönös tisztelet által áthatott kapcsolatok megteremtéséért tett.”

Így számolt be a találkozóról Jack Bemporad rabbi az amerikai New Jersey államból.

A „lengyel pápa” volt az első katolikus egyházfő, akik hivatalosan ellátogatott egy zsinagógába. 1986-ban kereste fel a római zsidók imaházát. 2000-ben II. János Pál Izraelbe is ellátogatott.

Kulcsár István-Rapcsányi László

Comments are closed.