Forrás: Hírtv

Az antiszemitizmus gyilkos perverzió

Dátum: 2005. Jan. 25., Tuesday, 19:28

Rovat Külföld

Az antiszemitizmus nem vélemény, hanem gyilkos perverzió. Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Jacques Chirac francia elnök Európa legnagyobb holokauszt-múzeumát.

Párizsban immár múzeum örökíti meg a holokauszt 76 ezer francia zsidó áldozatának emlékét. Európa legnagyobb ilyen jellegű intézményét a francia elnök adta át, aki a hazáját ért – Izrelből és Egyesült Államokból érkezett – antiszemita vádakat követően határozott szavakkal ítélte el az antiszemitizmus minden formáját.

‘Azt kívánom ismételten hangsúlyozni, hogy Franciaországban nincs hely az antiszemitizmus számára. Az aniszemitizmus nem vélemény. Az perverzió, amely gyilkol. Az gyűlölet, elérve a gonoszság mélységeit, aminek újjáéledését nem lehet megengedni’ – mondta a magnyitón Jacques Chirac.

Franciaország felelősségére célozva az elnök azt közölte: hazája örökké emlékezni fog a zsidók vértanúságára, és soha nem fogja elfeledni azt, amit megakadályozni nem volt képes. A múzeum előtt emlékfalat emeltek, amelyre a német megszállás alatt haláltáborokba elhurcolt 76 ezer francia zsidó, köztük 11 ezer gyermek nevét vésték fel.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=38499

Comments are closed.