Forrás: MNO

Összeesküvéseket látnak mindenben az arabok

Az észak-amerikai lapok szemléje

2005. január 24. 9:19

Simon Zoltán

Hét kínai cég ellen léptetett érvénybe szankciókat az amerikai külügyminisztérium, mert azok illegálisan adtak át Iránnak ballisztikus rakéta-technológiát – írja a Missilethreat.com és a New York Times. Az arab világ összeesküvés-elméletet gyárt, ezúttal a „24” című sorozattal kapcsolatban – számol be a Human Events.

Missilethreat.com / New York Times

Az amerikai külügyminisztérium hét kínai cég ellen léptetett érvénybe szankciókat, mert azok illegális módon adtak át Iránnak ballisztikus rakéta-technológiát. A New York Times szerint azonban a szankciók nem jelentenek majd túl nagy pénzügyi érvágást a szóban forgó cégek számára.

Human Events

Az arab világ tovább folytatja az összeesküvés-elméletek gyártását. A legújabb a népszerű Qatari portálon, az IslamOnline-on jelent meg. A portál szerint a FOX TV népszerű sorozatában, a „24”-ben csak azért jelentek meg muszlim terroristák, mert a Fox Entertainment Group része „a zsidó milliárdos, Rupert Murdoch News Corporation-jének”. A 24 új részeit az IslamOnline szerint dícsérték is „zsidó csoportok és lobbizók”. Amikor közölték a portállal, hogy Murdoch nem is zsidó, a „zsidó” szó eltűnt a website-ról, de a sugallt üzenet maradt: a muszlimok egy újabb zsidó összeesküvéssel állnak szemben – írja a Human Events.

Human Events / Washington Times

Bush elnököt számos kritika érte második beiktatásának költségei miatt. A Human Events magazin most rámutat, hogy a 40 millió dolláros beiktatás még így sem ért Bill Clinton második beiktatásának közelébe, ami 42 millióba került. Ha az inflációt is figyelembe vesszük, a volt demokrata elnök második beiktatásához kapcsolódó ünnepségek 49,5 millió dollárba kerültek.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.