Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Diósgyőrbe tart a szolnoki derékhad?

2005. január 24. (19. oldal)

Ch. Gáll András

Jelenlegi összetételében pénteken játszotta utolsó mérkőzését a Szolnoki MÁV-Coop női kosárlabdacsapata, a legutóbbi bajnokság ezüstérmese, Magyar Kupa-győztese, az Európa-kupa ezüstérmese. A gárda főszponzora, a Coop áruházlánc anyagi gondjai a csapatra is kihatnak, az együttest működtető tulajdonosi kör vezetője, Gazdag Sándor és Tóth Attila ügyvezető már egy hete közölte a játékosokkal: az eddigi színvonalon nem képes és nem is akarja fizetni őket. Magyarán: mindenki szabadon igazolható.

A búcsú mindenesetre könynyesre, egyszersmind felemelőre sikerült: a szolnokiak a pénteki bajnokin 38 ponttal legázolták a szintén jó erőkből álló BSE-t. Aztán Szvetlana Volnaja, az együttes fehérorosz sztárja már távozott is: vasárnap jelentkezett a belgiumi Namurben, ahová azon melegében elszerződött. A dolog pikantériája, hogy két hét múlva éppen a Namurrel találkozik a Szolnok az Euroligában.

Ami a többieket illeti: az új-zélandi center, Gina Farmer Izraelbe tart, de még a Diósgyőrrel is tárgyalásban áll – a biztonság kedvéért. A három magyar válogatott, a csapatkapitány Fűrész Emőke, Papp Krisztina és Englert Orsolya – a Borsod Online szerint – Diósgyőrbe készül; Sitkei Dezső, a miskolci gárdát tulajdonló kör képviselője legalábbis nem tagadta, hogy gőzerővel folynak a megbeszélések. Fűrészről, Englertről és Pappról köztudott, hogy afféle mini szakszervezetet alkotnak, csak együtt, “csomagban” szerződnek, ekként felsrófolva mindhármuk árát.

Korábban úgy hírlett, a szerb-montenegrói Andela Delmis is a Diósgyőrt választja, ugyanakkor olyan pletykák is keringtek, hogy Englertre az irányítógondokkal küszködő MKB-Euroleasing Sopron, Pappra pedig a négyes poszton gyenge BSE is igényt tartana.

Hét végi bajnoki eredmények: PVSK-BEAC 91-42, Sopron-Szeged 92-47.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001

Comments are closed.