Forrás: Index

A palesztin miniszterelnök tűzszünetre készteti a szélsőségeseket

január 23. 9:36

[MTI]

Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter vasárnap azt állította, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök megállapodott a Hamász és az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezettel az Izraellel kötendő tűzszünetről.

Mofaz az izraeli katonai rádiónak nyilatkozva kijelentette, hogy Abbász és a szélsőségesek egyezsége értelmében a tűzszünetért cserébe a Hamász a jövőben egyebek között „betagozódik majd a palesztin politikai intézményekbe”. Az izraeli politikus ezzel arra utalt, hogy az iszlám alapokon álló palesztin szervezetek közül a legbefolyásosabbnak számító Hamász esetleg beolvadhat majd a Palesztin Hatóságba.

Mofaz kedvező jelnek és Abbász sikerének nevezte az állítólagos megállapodást, bár megjegyezte, hogy Izraelnek szorosan figyelemmel kell követnie, hogy a „terrorista szervezetek” miként viselkednek majd a „terepen”.

Mahmúd Abbász szombaton Gáza városában találkozott a Hamász képviselőivel, hogy egyéb palesztin szervezetek képviselőihez hasonlóan őket is rávegye a tűzszünetre a négy és fél éve tartó palesztin felkelés (intifáda) után. A találkozó tényét a szélsőséges szervezet egyik képviselője is megerősítette, megegyezésről azonban egyik fél sem számolt be.

Comments are closed.