Forrás: MNO

A demokraták már harcolnak Bush ellen

2005. január 22. 11:29

MNO

A George W. Bush, az Egyesült Államok elnökének beiktatását övező négynapos ünneplés pénteken véget ért, mégpedig egy országos imádsággal, amelyre a washingtoni katedrálisban került sor. Ez hagyomány, amelyet még George Washington vezetett be – adta hírül a Magyar Rádió.

Az egyórás áhítaton az elnök és családja tagjain kívül kormánytagok, munkatársak és közéleti személyiségek vettek részt, valamint keresztény, zsidó és muszlim papok.

Bush elnök, akit háborúellenes és abortuszpárti tüntetők fogadtak a katedrális körül, nem mondott beszédet a templomban, az imádságot a 86 éves Billy Graham tiszteletes vezette. Bush elnök úgy szokta őt emlegetni, mint akinek a hitét, újraszületett keresztényi mivoltát köszönheti, az elnök ugyanis saját bevallása szerint 40 éves korában talált rá a hitre, akkor felhagyott az ivással is, és teljesen új életet kezdett.

Pénteken egyébként az első, teljes munkanapján az elnök csakis ezen az imádságon vett részt, azután visszavonult a Fehér Házba. A jövő héttől azonban már sűrű a programja és a demokraták is aktivizálták magukat.

A demokraták szenátusi csoportjának új vezetője, Harry Reid nevadai szenátor a nemzet újraegyesítésének szükségességéről beszélt. A Demokrata Párt országos bizottságának most leköszönő elnöke, Terry McAuliffe írásbeli üzenetben ígérte be, hogy a demokraták nem állnak félre. Charles Schumer szenátor ugyancsak azt ígérte, azt helyezte kilátásba, hogy a demokrata pártiak készek harcolni, küzdeni a republikánusok, általuk szélsőségesnek tartott politikája ellen.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.