Forrás: MNO

Izrael csapást mér, ha Abbász nem tesz rendet

2005. január 21. 11:54

Orosz Zoltán

Izrael kemény csapást mér, ha a jelentős számban az izreali-palesztin határövezetekbe telepített palesztin biztonsági erők sem tudják megakadályozni a rakéta- és aknavető-támadások folytatódását – jelentette be Zeév Boim, helyettes izraeli védelmi miniszter.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a politikus az izraeli közszolgálati rádióban közölte azt is, hogy a gázai övezetben lévő izraeli csapatok készenlétben állnak. „Világos parancsuk van rá, hogy újítsák fel hadműveleteiket, amennyiben a támadások folytatódnak& Ezúttal nem hagyjuk, hogy ránk mutogassanak, ha Mahmud Abbász nem tudja teljesíteni ígéretét” – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Az izraeli és palesztin biztonsági szervek közötti egyeztetés nyomán Abbász 2500 fővel erősítette meg a gázai övezet határán a palesztin biztonsági erőket. A rendelkezés célja, hogy megakadályozzák a további támadásokat. A tervek egyeztetése nyomán Izrael eredetileg ígéretet tett arra, hogy nem támadja a rend helyreállítására érkezett palesztin fegyvereseket. Most ennek ellenére merült fel az átfogó hadművelet Izrael részéről, amennyiben a támadásoknak így sem sikerül véget vetni.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.