Forrás: MNO

Bushnál lényegtelen az ideológiai háttér?

Észak-amerikai lapok szemléje

2005. január 20. 9:58

Simon Zoltán

A Missilethreat.com szerint Oroszország rakétákat adna el Szíriának, bár a negatív publicitás meghiúsíthatja az üzletet. – Bush adminisztrációjába olyan emberek kerülhetnek be, akik nem támogatják az elnök konzervatív politikáját – közölte a National Review.

Missilethreat.com

Oroszország a hírek szerint rakétákat tervez eladni Szíriának, bár a negatív publicitás meghiúsíthatja az üzletet. A rakéták, amik szóba kerültek: az SS-18 Igla repülőgépek elleni rakéta, az SS-26 Iszkander, mellyel Szíria Izrael majdnem teljes területét támadhatná, és az S-300PMU-2 (SA-10) lég- és rakétavédelmi rakéta.

National Review Online

Bush elnök egyik volt beszédírója szerint az adminisztráció meglehetősen felelőtlenül áll hozzá a kormánytisztviselők kinevezéséhez: a jelek szerint ugyan a Bush-pártiság alapkövetelmény, de az ideológiai háttér lényegtelen. Így a beszédíró szerint könnyen olyan emberek kerülhetnek be, akik nem támogatják az elnök konzervatív politikáját.

Ugyancsak a beszédíró említi meg azt a washingtoni pletykát, mely szerint a szenátus külügyi bizottságának elnöke egy feketelistát adott át Condi Rice bejövő külügyminiszternek azoknak a nevével, akiket nem akart a minisztériumban látni. Rice állítólag beleegyezett a felsoroltak „kitiltásába.”

The Middle East Quarterly

Irán ugyan a jelek szerint segítette az al-Kaidát 2001. szeptember 11-e előtt, de a 9/11 bizottság jelentése szerint az amerikai vizsgálatok nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy Iránnak vagy a Hezbollahnak tudomása lett volna a 9/11-i terrortámadás előkészületeiről.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.