Forrás: MNO

Az oroszok többsége bánja a Szovjetunió felbomlását

Az észak-amerikai lapok szemléje

2005. január 17. 8:34

Simon Zoltán

A Washington Times külön riportban számol be arról, hogy Washingtonban és a nyugati nagyvárosokban igen szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be még a szeptember 11-i terrortámadás előtt. Az oroszok 67 százaléka bánja a Szovjetunió felbomlását – írja az American Foreign Policy Council.

Washington Times

A Washington Times külön riportban számol be arról, hogy nem- csak Washingtonban, hanem a nyugati világ nagyvárosai közül jó néhányban igen szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, a britek ugyanúgy, mint az izraeliek. Sőt, ezek közül az intézkedések közül néhányat már 2001. szeptember 11-e előtt érvénybe is léptettek. Ez persze a turistákat nem vigasztalja.

American Foreign Policy Council

A Levada központ felmérése szerint az oroszok 67 százaléka bánja a Szovjetunió felbomlását – írja az American Foreign Policy Council. Az ország védelmi költségvetése 26 százalékos növekedés elé néz a 2005-ös évben, amely 187 milliárd rubelre, azaz megközelítően 6,74 milliárd dollárra tehető- mondta Szergej Ivanov védelmi miniszter. A kiadások egy nagy részét high-tech projektekre fordítják majd.

NewsMax.com

A jelek szerint az FBI vadonatúj számítógépes szoftvere, a Virtual Case File nem működőképes, bár a programot készítő cég 170 millió dolláros szerződésben áll a nyomozóirodával. A Los Angeles Times-ra hivatkozva azt írja a NewsMax portál, hogy az FBI vezetősége valószínűleg kidobja a szoftvert, és elölről kezd majd mindent, mivel a programcsomag elégtelen és elavult az FBI elvárásaihoz képest. Ha ilyen döntés születik, az minimum 100 millió dollár kidobott pénzt jelent az adófizetők számára. Egyes számítógépes elemzők az FBI-t hibáztatják, amiért túl magas elvárásokat támasztott az új szoftverrel szemben.

Ugyancsak a NewsMax-ben: Clint Eastwood egy díjátadó ünnepségen közölte Michael Moore-ral, a Fahrenheit 9/11 rendezőjével, hogy ha valaha is beállít hozzá egy kamerával, akkor lepuffantja. A közönség nevetésben tört ki, mire Eastwood vigyorgó arccal hozzátette: „Komolyan gondolom.”

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.