Forrás: Magyar Rádió

Abbász: minden erőszakos cselekményt akadályozzanak meg!

2005. január 17., hétfő 13:50

148 olvasás

Az új palesztin elnök elrendelte, hogy az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai épüljenek be a palesztin biztonsági szolgálatokba.

Mahmúd Abbász utasításáról az egyik, magát megnevezni nem akaró palesztin tisztségviselő számolt be.

Elmondta, hogy a Fatahhoz kötődő fegyveres szervezet – amely sok támadást követett el Izrael ellen – ezentúl a Palesztin Hatóságon belül folytatja munkáját. Közben a másik radikális szervezet, a Hámász elutasította a felhívást, hogy szüntesse be akcióit a zsidó állam ellen.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint Abbász elnök arra utasította a biztonsági szolgálatokat, hogy akadályozzanak meg minden erőszakos cselekményt, beleértve az Izrael elleni támadásokat is.

Izraeli harci gépek közben feltételezett gerilla-állásokat támadtak Dél-Libanonban. Előzőleg a Hezbollah szervezet fegyveresei lőttek határmenti izareli területekre.

Az izraeli hadsereg többezer katonája petícióban tagadta meg a Gázai övezetben lévő zsidó telepek felszámolását elrendelő parancs teljesítését. Az egyik telepes szervezet szóvivője szerint eddig hétezren írták alá a dokumentumot, és előreláthatóan további 3 ezren csatlakoznak majd a tiltakozáshoz.

MR

Comments are closed.