Forrás: MNO

Abbász erőteljesen fellép az erőszak ellen

2005. január 17. 13:58

Orosz Zoltán

Átfogó, az erőszak visszaszorítását célzó jelentős döntést hozott Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság új elnöke hétfőn azután, hogy egy hét végi merénylet nyomán Izrael megszüntetett minden kapcsolatot a palesztin vezetéssel.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint az új palesztin elnök biztonsági szolgálatának azt az utasítást adta, hogy akadályozzanak meg minden erőszakos cselekményt, beleértve az Izrael elleni támadásokat is. Ennek biztosítására – jelenti az AFP hírügynökség – Abbász a palesztin biztonsági erők jelentős megerősítését rendelte el a Gázai övezet határán – különösen az egyes ellenőrző pontokon.

A frissen hivatalba lépett elnök ugyanezen intézkedései között arról is rendelkezett, hogy az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai épüljenek be a palesztin biztonsági szolgálatokba. Erről az egyik, magát megnevezni nem akaró palesztin tisztségviselő számolt be a palesztin biztonsági tanács ülése után.

Elmondta, hogy a Fatahhoz kötődő fegyveres szervezet – amely sok Izrael elleni támadást vállalt magára – ezentúl a Palesztin Hatóságon belül folytatja munkáját. Közben a másik radikális szervezet, a Hámász elutasította a felhívást, hogy szüntesse be akcióit a zsidó állam ellen.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.