Forrás: MNO

Szili Katalin: Izrael elkötelezett a béke mellett

2005. január 12. 16:51

MNO

Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke Mose Kacav államfővel és Simon Peresz miniszterelnök-helyettessel tárgyalt Izraelben.

– Mose Kacav, Izrael elnöke tájékoztatott arról: Izrael abszolút elkötelezett, hogy a békefolyamatot végigvigye – mondta Szili Katalin a Magyar Rádiónak.

Szilit, aki Magyarország házelnökeként a 25 európai ország házelnökének a koordináló elnöke, arra kérte Kacav, tegyen meg mindent azért, hogy egy egységes álláspont szülessen a terrorizmus kérdésében. A Magyar Országgyűlése elnöke közölte: a májusi nemzeti parlamenti elnökök találkozójára ezt elő fogják készíteni, és ezért felveszi a kapcsolatot Cassini olasz házelnökkel, aki ennek a témának az előadója.

A délelőtt folyamán Szili egy rövid találkozón vett részt Simon Peresz miniszterelnök-helyettessel, a Munkapártnak elnökével, aki tájékoztatta a házelnököt arról, hogy az új kormányban a Munkapárt azért vesz részt, mert van olyan nemzeti kérdés, amely számukra fontosabb, mint a pártpolitikai érdekek. Szili a közrádiónak elmondta: „elismeréssel adóztam annak, hogy pártpolitikától függetlenül tudnak összefogni olyan kérdésért, ami az egész nemzetnek az érdeke, nevezetesen a béke megteremtése.”

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.