Forrás: MNO

OECD: a középmezőny alsó részében Magyarország

2005. január 12. 15:17

MNO

A középmezőny alsó részében helyezkedik el Magyarország az OECD rangsorában.

Spanyolország, Izrael, Új-Zéland, Ciprus, Görögország, Portugália, Szlovénia, Dél-Korea, Málta és Csehország szerepel Magyarország mellett a középmezőny alsó részében elhelyezkedő országcsoportban az OECD azon rangsorában, mely az egy főre jutó hazai összterméket (GDP) veszi figyelembe a vásárlőerő-paritások alapján – írja a Tőzsdefórum.

Abszolút listát nem állított fel az OECD, ehelyett az egyes országokat százalék szerinti országcsoportokba sorolták. A sorrend a 2002-es adatok alapján állt fel.

A vezető országcsoportba Luxemburg, Norvégia, az Egyesült Államok, Írország, és Svájc került. A középmezőny felső részében Ausztria, Dánia, Hollandia, Kanada, Izland, Nagy-Britannia, Belgium, Svédország, Ausztrália, Finnország, Franciaország, Japán, Olaszország és Németország található. Az alacsony jövedelmű államok csoportjába Szlovákia, Észtország, Lengyelország, Horvátország, Litvánia, Lettország, Mexikó, Oroszország, Bulgária, Románia, Törökország és Macedónia került.

Forrás: Tőzsdefórum

Kapcsolódó cikkekLeminősítették az adósságot – az MNB a fiskális politikát okoljaMerrill Lynch: romló kilátások, emelkedő alapkamat

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.