Forrás: Hírtv

Hitler titkárnőjének szemszögéből

Dátum: 2005. Jan. 11., Tuesday, 18:11

Rovat Film

Jövő héten kerül az itthoni mozikba az a Hitlerről szóló fim, ami Németországban és Franciaországban heves tiltakozást váltott ki. A bemutató után Németországban zsidó sírokat rongáltak meg. Itthon nem számítnak ennyire szélsőséges reakciókra.

A Bukás Hitler titkárnőjének szemszögéből igyekszik megmutatni, hogy a rettegett náci vezér milyen is volt valójában. Mit érzett és gondolt az öngyilkosságát megelőző napokban.

Egyes francia kritikusok szerint a film túlságosan emberségesnek mutataja be azt a diktátort, aki miatt milliók haltak meg a koncentrációs táborokban. Németországban a bemutatót követően zsidó sírokat rongáltak meg a nézők, a magyar történelemtanárok mégis úgy vélik: itthon nem kell hasonlóan heves reakciókra számítani. A szakemberek nem tartanak attól, hogy az alkotás eltorzítja a Hitlerről alkotott képet, sőt arra buzdítják a tanítványaikat: vitassák meg a látottakat.

Az itthoni filmforgalmazó úgy látja: a nemzetközi filmpalettán igen előkelő helyen áll a Bukás.

Köbli Norbert a Best Hollywood Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: ‘Úgy tűnik, hogy a Bukás is be fogja váltani azokat a hozzá fűzött reményeket, amiket mi jósoltunk neki. Ez Németországnak az Oscar-jelöltje, a legjobb külföldi film Oscar-díjára és Bruno Granzot jelölték az európai filmdíjban a legjobb alakítás díjáért.’

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetői a film mozivászonra kerülése előtt nem kívántak nyilatkozni.

A hír forrása: Hír TV

http://www.hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=37489

Comments are closed.