Forrás: MNO

A Jobbik tiltakozik a Wiesenthal Központ akciója ellen

2005. január 10. 12:47

MNO

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy egy működő alapítvány a tevékenységét, melyet az adatvédelmi biztos aggályosnak ítélt, egy kis szélcsendet kivárva, mindenféle akadály nélkül, teljes lendülettel folytathatja – olvasható a párt közleményében.

Mint ismeretes, a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2004 nyarán feljelentéssel fordult a budapesti IX. kerületi ügyészséghez a Wiesenthal Alapítvány magyarországi úgynevezett “nácivadász” akciója ellen. Az “Utolsó Esély” műveletként meghirdetett akció során az alapítvány adatokat gyűjtött bejelentés alapján – ellenszolgáltatás fejében – a még Magyarországon élő, feltételezhetően náci háborús bűnösökről, melyeket az izraeli központba továbbítottak – közli a szervezet.

Az adatvédelmi biztos törvényességi aggályai után Beer Iván – az alapítvány akkori vezetője – felfüggesztette az akciót. Ezután csak a Jobbik volt az, aki fellépett a beismert jogsértések ellen. Az ügyészség sajátos jogértelmezése alapján az eljárást megszüntette.

Még most sem tudjuk, hogy miért hivatkozhat működése során olyan nemzetközi szerződésekre az alapítvány, ami a magyar államra ró kötelezettségeket. Érthetetlen számunkra, hogy miért hallgatnak az állami szervek vezetői ez ügyben – áll a dokumentumban.

A Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy míg egyesekre a legapróbb bűnök miatt sújt le az állam szigora, addig a jogbiztonság védelme nélkül saját állampolgáraink lesznek kiszolgáltatva egy harmadik államnak – mellyel szemben nincsen biztosítva állampolgári jogaik védelme.

Kapcsolódó cikkekA Wiesenthal Központ folytatja a magyarországi nácivadászatot

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.