Forrás: Index

Palesztin gyermek halt meg egy robbanásban

január 1. 13:52

[MTI]

Egy palesztin gyermek meghalt, három további megsérült szombaton egy robbanás következtében a Gázai övezet északi részén. Palesztin biztonsági forrásokból eltérő magyarázatokat adtak a tízéves kislány halálát okozó robbanásra. Az egyik változat szerint az izraeli hadsereg pilóta nélküli, távirányítású repülőgépe lőtt ki egy rakétát arra a térségre, ahol a gyerekek játszottak. E magyarázat szerint az izraeliek palesztin fegyveresek ellen szánták a rakétát, de eltévesztették a célt. Ezt a változatot egy izraeli katonai szóvivő határozottan cáfolta.

A másik változat szerint egy korábban kilőtt és fel nem robbant izraeli rakéta került a játszadozó gyerekek útjába, s a szerkezet valamilyen okból éppen akkor robbant, amikor a négy kislány a közelébe ért.

Az izraeli hadsereg egyes alakulatai szombaton is folytatták a gázai övezetbeli Hán-Júnisz menekülttáborban csütörtökön megkezdett tisztogató akciójukat, amelynek során eddig legalább tizenkét palesztin életét oltották ki. Az akció meghirdetett célja elfogni vagy megsemmisíteni azokat a fegyvereseket, akik a menekülttáborból aknagránátokat lőttek ki az utóbbi hetekben gázai övezetbeli zsidó telepekre.

Comments are closed.