Forrás: Magyar Rádió

Szombaton az izraeli légi társaság továbbra sem indít járatokat

2004. december 28., 21.05

2004. december 28., kedd 18:10

Eladták, privatizálták az izraeli légi társaságot. Két testvér vette meg, a Borovicsok, Izzy és Daddy, akik korántsem vallásos emberek, de mégis úgy határoztak, hogy az izraeli légi társaság továbbra sem fog szombaton repülni.

Az El-Alt, az izraeli légi társaságot, eladták, privatizálták. Két testvér vette meg, a Borovicsok, Izzy és Daddy, akik korántsem vallásos emberek, de mégis úgy határoztak, hogy az izraeli légi társaság továbbra sem fog szombaton repülni.

A téma éveken keresztül vita tárgyát képezte, és amikor az El-Al deficites volt – azt mondták, hogy ez a szombat miatt van.

Az idén a társaság nyereséges volt, de a Borovicsok, akik kappellivel a fejükön tettek látogatást az izraeli főrabbiknál, szent ígéretet tettek a heti szünnap betartására – tudják, mit csinálnak.

Ugyanis az El-Al utazó közönségének nagy része ultra-ortodox zsidó, akik jól érzik magukat a szombattartó, szuperkóser kosztot adó, „heimis” gépeken. Ha a társaság elkezd szombaton repülni – ezek automatikusan bojkottok hirdetnek és ezt egy kapitalista sem szereti. Akkor inkább szombatot tart…

Naftali Kraus – Rapcsányi László

Comments are closed.