Forrás: MNO

Washington aggódik Kína miatt

Észak-amerikai lapok szemléje

2004. december 20. 9:30

Simon Zoltán

Izraelt bírálja Washington, amiért nem informálták őket a Kínának eladott fegyverrendszer feljavításáról – írja a Defense News. Egyre elégedetlenebb Rumsfelddel a konzervatívok egy része – olvasható a Weekly Standardban. Kanadába csábítanák a Bush újraválasztása után Amerikát elhagyókat – így a Washington Times.

Defense News

Izraeli riportok szerint Doug Feith, a Pentagon egyik magasrangú tisztviselője az izraeli Védelmi Minisztérium fejének lemondását követeli, mivel az izraeliek állítólag nem informálták Washingtont, hogy feljavítottak egy, a kínaiaknak 1994-ben eladott, de konkrétan meg nem nevezett fegyverrendszert. Az aggodalom oka az, hogy Kína az utóbbi években meglehetősen ellenségesen viselkedett az USA-val szemben. A híreket mind Washingtonban, mind Tel Avivban tagadják.

Weekly Standard

A nemrég még meglehetősen lelkes konzervatív tábor egy része egyre elégedetlenebb Don Rumsfeld védelmi miniszterrel. Főként a Weekly Standard magazin ad teret a miniszter elleni támadásoknak. Miután a főszerkesztő nemrég lemondásra szólította fel Rumsfeldet, most az American Enterprise Institute egyik szakértője kritizálja őt, mondván hogy a Pentagon feje nem hajlandó a hadsereg átalakítását célzó eredeti tervein változtatni, még most sem, amikor pedig az iraki helyzet megkívánná.

Washington Times

A liberális nyugati part igényeihez igazodva azzal próbálkozik néhány bevándorlási ügyvéd, hogy Kanadába csábítsa az Amerikát Bush újraválasztása után most elhagyni vágyókat. Los Angelesben 25 dollárért már bárki részt vehetett egy vancouveri öltönyösök által tartott előadáson, amely a Kanadába emigrálás szépségeit taglalta.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.