Forrás: Magyar Rádió

Kivonultak az izraeliek Hán Juniszból

2004. december 18., szombat 22:34

251 olvasás

Az izraeli katonák kivonultak a Hán Junisz-i palesztin menekülttáborból, miután befejezettnek minősítették akciójukat. Az izraeli csapatok 11 palesztint öltek meg a kétnapos akció során, amit azért indítottak, mert a menekülttábor területéről több ízben is aknavető-támadás érte a környékbeli zsidó telepeket.

Helyi egészségügyi források és szemtanúk szerint az áldozatok közt a palesztin fegyvereseken kívül két járókelő is volt. A palesztin orvosok azt is elmondták, hogy az áldozatokat nem tudták eltemetni, mivel az izraeli hadsereg ellenőrzése alatt tartja a temetőt.

A hadmozdulatok ellenére egy rakéta izraeli területen landolt és károkat okozott egy autóban. Az egyiptomi-gázai határon egy titkos fegyvercsempész alagútból sikeresen kimentettek hat férfit, akikre ráomlott építményük és 12 órára a föld alatt rekedtek. A beomlott alagúthoz kimentésükre érkező palesztin mentőautókat az izraeli hatóságok beengedték a palesztinok számára egyébként tiltott zónába.

Közben Izrael beleegyezett abba, hogy szabadon engednek 170 palesztin foglyot – jelentette az izraeli rádióra hivatkozva a Reuters hírügynökség.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.