Forrás: MNO

Clinton bűnözőket engedett szabadon

Az észak-amerikai lapok szemléje

2004. december 15. 14:12

Simon Zoltán

Bill Clinton egykori amerikai elnök, bukása előtt több bűnözőnek is kegyelmet adott – számolt be a Washington Times. Többek között egy olyan milliárdosnak, aki üzleti kapcsolatban állt Szaddám Husszeinnel is. A Free Congress Foundation szakértője szerint Washington hibát követ el Viktor Juscsenkó támogatásával.

Washington Times

Bill Clinton elnökségének utolsó napjaiban több bűnözőnek is kegyelmet adott, beleértve a milliárdos bűnöző-szökevény Marc Rich-et. Számos kritika érte akkor ezért a volt elnököt. Most kiderült, hogy szövetségi nyomozók azzal kapcsolatban nyomoznak, hogy Marc Rich Szaddám Husszeinnel is üzleti kapcsolatban állt már 1991-től, az Irak elleni embargó ellenére. Clinton tanácsadói a kegyelem megadása ellen foglaltak állást, de az elnök egy Ehud Baraktól kapott telefonhívás után mégis kegyelemben részesítette a Svájcba menekült szökevényt, aki korábban több millió dollárnyi humanitárius ajándékban részesítette Izraelt.

Free Congress Foundation

A konzervatív Free Congress Foundation szakértője érdekes módon közelíti meg az ukrán elnökválasztás témáját, és messzemenő következtetéseket von le. A szakértő szerint Washington hibát követ el Viktor Juscsenkó feltétel nélküli támogatásával, mivel eközben Oroszország érdekei sérülnek. Ha viszont az USA és Oroszország közötti kapcsolatok megromlanak, akkor ez hosszú távon katasztrofális hatással járhat, mivel Oroszország tartja a kereszténység hatalmas keleti szárnyát az iszlámmal szemben. Ha Oroszország összeomlana, az hatalmas vereség lenne a kereszténység számára – véli a szakértő.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.